Ga naar hoofdinhoud

Het ITG ontvangt 33.500 eur van Antwerp Diner

Met de steun van Antwerp Diner 2019 openen onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde de jacht op verborgen hiv-reservoirs.

18-06-19

Afbeelding 1/1 : Kevin Ariën en Koen Bartolomeussen (ITG) met Frank De Neef, Sylvia van Craen & Dominique Jansen (Antwerp Diner)

Op vrijdag 14 juni overhandigde Antwerp Diner een check van 33.500 EUR aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Dankzij deze steun is de jacht op verborgen hiv-virus ofwel het hiv-reservoir geopend. In een nieuwe onderzoekslijn proberen prof. Kevin Ariën en dr. Koen Bartholomeeusen meer te weten te komen over de laatste beetjes hiv-virus die zich verstoppen in lichaamscellen van patiënten die hiv-remmers slikken. De onderzoekers zoomen daarbij in op eiwitten die een rol spelen bij de activatie van het hiv-virus. Zo proberen ze dit verborgen virus uit de tent te lokken zodat het door medicatie opgeruimd kan worden. Deze nieuwe studie kadert in wereldwijd onderzoek naar het hiv-reservoir, het voornaamste obstakel tussen wetenschappers en een definitieve genezing van het hiv-virus.

Antwerp Diner zamelt fondsen in voor onderzoek en preventie van aids en hiv en ondersteunt initiatieven die aids en hiv bespreekbaar maken. De opbrengst van hun jaarlijkse fondsenwervingsdiner, dat in 2019 voor de 18e keer werd georganiseerd, gaat volledig naar drie goede doelen die zich inzetten in de strijd tegen hiv: ITG, Sensoa en Tomorrow4Isibani.

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND