Ga naar hoofdinhoud

Drie nieuwe micro-organismecollecties toegevoegd aan BCCM-LIMS

Samen met collega’s van de Universiteit van Luik en de Universiteit Gent voegden medewerkers van het ITG drie nieuwe collecties toe aan de database van BCCM (Belgian Coordinated Collections of Microorganisms).

30-01-20

Afbeelding 1/1 : Het BCCM-consortium

Het BCCM-consortium bestaat uit 7 gedecentraliseerde cultuurverzamelingen die gecoördineerd en gefinancierd worden door het Federaal Wetenschapsbeleid. Het ITG huisvest een van de collecties van het BCCM-consortium, namelijk de BCCM/ITM-mycobacteriëncollectie.

Vier andere collecties waren sinds 2015 reeds samengebracht in het BCCM-laboratorium-informatiemanagement-systeem (LIMS). Daar werden nu drie collecties aan toegevoegd, namelijk de collectie mycobacteriën (ITG), cyanobacteriën (ULC) en diatomeeën (DCG).

Wetenschappers kunnen inzage krijgen in de collecties via de online BCCM-catalogus.

De IT-afdeling van het ITG werkte nauw samen met de eindgebruikers van de drie collecties. Ze brachten alle databronnen in kaart en maakten daarna stap voor stap de data klaar voor de migratie naar volwaardige databases per collectie. De samenwerking heeft de datakwaliteit van de collecties en de opslag van biologisch materiaal op een hoger niveau gebracht.

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND