Ga naar hoofdinhoud

Oproep voor journalist-in-residence 2020

Word jij onze virtuele journalist-in-residence 2020? Je kan je kandidaat stellen voor 13 oktober.

25-09-20

Afbeelding 1/1

Heb je al enkele jaren ervaring als journalist en woon en werk je in Afrika, Azië of Latijns-Amerika? Ben je gefascineerd door infectieuze ziektes en volg je de ontwikkelingen omtrent COVID-19 op de voet? Dan ben jij de geknipte kandidaat voor het journalist-in-residence-programma 2020 van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen.

Ieder jaar verwelkomt het ITG journalisten vanuit de hele wereld om zich te verdiepen in tropische geneeskunde en volksgezondheid. De zevende editie van het programma zal er dit jaar wat anders uitzien en zal helemaal virtueel zijn. Van dinsdag 27 oktober tot en met donderdag 29 oktober organiseert het ITG haar allereerste online Colloquium. Drie dagen lang worden COVID-19-ervaringen vanuit de hele wereld uitgewisseld en vertellen gerenommeerde experten over de directe en indirecte gevolgen van de COVID-19-pandemie op lokale en globale gezondheid.

Als geselecteerde journalist krijg je de kans om uitgebreid te berichten over de thematiek van het Colloquium. Je kan je verdiepen in de materie, alle sessies van het online colloquium bijwonen en boeiende experten interviewen.

Het initiatief maakt deel uit van het ITG-programma voor capaciteitsopbouw in ontwikkelingslanden, dat wordt gefinancierd door de Belgische ontwikkelingssamenwerking (DGD). Lees meer over het werk van de vorige journalists-in-residence.

Stel je kandidaat voor 13 oktober
Aanmeldingsformulier

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND