Ga naar hoofdinhoud

Colloquium 'Gezondheid van Moeder en Kind na de Millennium-doelstellingen'

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde organiseerde het jaarlijkse colloquium in samenwerking met de Marokkaanse École Nationale de Santé Publique (ENSP)

20-04-15 15:20

Afbeelding 1/1 : foto van een groep mensen

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde organiseert het jaarlijkse colloquium in samenwerking met de Marokkaanse École Nationale de Santé Publique (ENSP). De conferentie over de gezondheid van moeder en kind en lage- en middeninkomenslanden gaat door van 24 tot 27 november in Rabat, Marokko. Onderzoekers vanuit de hele wereld presenteren nieuw onderzoek, delen ervaringen en bespreken de lessen die ze geleerde hebben van de Millenniumdoelstellingen (MDG’s) die in 2015 aflopen.

Hoewel sinds 1990 moedersterfte wereldwijd is afgenomen met 47% en kindersterfte werd gereduceerd met 49%, werden de betreffende MDG’s niet gehaald. De MDG’s streven naar het terugdringen van kindersterfte (jonger dan 5 jaar) met twee derde (MDG4) en moedersterfte met drie vierde, terwijl er universele toegang wordt gegarandeerd voor reproductieve gezondheidszorg.

Het Colloquium zal aanbevelingen maken over hoe gezondheid van moeders kan verbeterd worden in een geïntegreerd post-2015 ontwikkelingskader, dat verdergaat dan de vermindering in het sterftecijfer en streeft naar een gezond leven voor iedereen, in lijn met de UN Global Strategy for Women’s, Children’s and Adolescents’ Health.

Het 57ste Colloquium zal focussen op drie domeinen:

  • Bevallen in een respectvolle omgeving
  • Moedersterfte en de gevolgen op de gezondheid van pasgeborenen en vrouwen
  • In kaart brengen van moedersterfte

Meer info

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND