Ga naar hoofdinhoud

Vier internationale journalisten naar ITG voor ECTMIH 2017

Meer dan 130 journalisten stelden zich kandidaat voor het Journalist-in-Residence programma van het ITG.

28-07-17

Afbeelding 1/1 : Cameraman in Mbale, Oeganda

Dit jaar vindt de vierde editie van het Journalist-in-Residence-programma van het Instituut voor Tropische Geneeskunde plaats. Het programma biedt journalisten uit Africa, Azië en Latijns-Amerika de mogelijkheid om hun kennis over een bepaald onderwerp in verband met tropische geneeskunde of wereldgezondheid te verdiepen. Vier kandidaten zijn uitgenodigd om naar Antwerpen te komen tijdens de tiende editie van het European Congress on Tropical Medicine and International Health (ECTMIH 2017), dat door het ITG wordt ingericht.

Meer dan 130 journalisten stelden zich kandidaat voor het programma. De jury was opgetogen met de interesse en werd geconfronteerd met de moeilijke opdracht slechts een paar kandidaten te selecteren.

Serusha Govender uit Zuid-Afrika zal zich tijdens haar verblijf richten op media-ethiek en epidemies van infectieuze ziekten. Ze is bekend als televisie-verslaggeefster en -producent, en bracht nieuws uit meer dan 20 landen in vijf continenten.

Mohamadou Houmfa komt uit Kameroen en produceert het Voice of America-radioprogramma 'Votre santé, votre avenir', gericht op Franstalig Afrika. Hij zal tijdens zijn verblijf onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van ngo's interviewen.

Dawood Tareen Shah uit Pakistan zal een documentaire maken over de kwaliteit van geneesmiddelen, en milieu-journalist Andrew Mambondiyani uit Zimbabwe zal het verband tussen klimaatverandering en gezondheid onder de loep nemen.

De geselecteerde journalisten zullen de mogelijkheid krijgen om een groot aantal experten in biomedische wetenschappen, klinische wetenschappen en volksgezondheid te ontmoeten. Het Journalist-in-Residence-programma maakt deel uit van het capaciteitsversterkingsprogramma van het ITG en wordt ondersteund door de Directie-Generaal voor Ontwikkelingssamenwerking (DGD).

Links

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND