Ga naar hoofdinhoud

OPROEP: KANDIDATEN VOOR JOURNALIST-IN-RESIDENCE-PROGRAMMA 2019

29-04-19

Afbeelding 1/1

Ben je een journalist, die woont en werkt in Afrika, Azië of Latijns-Amerika? Ben je gepassioneerd door de fascinerende wereld van infectieziekten en internationale gezondheid? Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen verwelkomt kandidaturen voor de zesde editie van haar journalist-in-residence-programma. Journalisten uit alle mediasectoren krijgen de unieke kans om een reeks artikels te schrijven, een documentaire of een podcast te maken over infectieziekten en internationale gezondheid.
“De gelegenheid zich te verdiepen in een wetenschappelijk probleem en ruimte en middelen te krijgen om dat op een rustige manier uit te werken, is in de hedendaagse journalistiek een zeldzaamheid. Het journalist-in-residence-programma bood precies dat.”
Dewi Safitri uit Indonesië
ITG-journalist-in-residence in 2018.

Door fundamenteel en toegepast onderzoek, geavanceerd onderwijs en gespecialiseerde diensten, helpt het ITG de medische wetenschap vooruit om tropische, armoede-gerelateerde en mondiale gezondheidsbedreigingen op te lossen. De gekozen journalist zal, tijdens zijn of haar verblijf aan het ITG, met experten wereldwijd communiceren over een brede waaier van biomedische, klinische en volksgezondheid topics. Als ITG- journalist-in-residence heeft hij/zij de tijd om verschillende gebieden te verkennen of diep in één onderwerp te duiken.

Als je geïnteresseerd bent in de wereldwijde gezondheidsuitdagingen die op ons afkomen en je beschikbaar bent op 9 en 10 oktober, dan kan je, tijdens je verblijf, deelnemen aan het 60e ITG-colloquium, "Connecting the dots". Tijdens deze bijeenkomst bespreken internationale experts in Antwerpen de meest urgente kwesties waarmee tropische geneeskunde en de internationale gezondheidsgemeenschap momenteel geconfronteerd worden. De journalist-in-residence ontmoet meteen ook de belangrijkste sprekers die komen discussiëren over onderwerpen zoals migratie, klimaatverandering, en de impact op onze gezondheid.

Dit initiatief is onderdeel van het ITG-capaciteitsopbouwprogramma in ontwikkelingslanden, gefinancierd door het Belgische Directoraat-Generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGD).

Vorig jaar verbleven drie getalenteerde vrouwen, uit respectievelijk Cambodja, Indonesië en Venezuela, drie weken in Antwerpen. Lees meer over het werk van vorige journalisten-in-residence.

Contacteer communicatie@itg.be als je vragen hebt.

De applicatieronde is gesloten.

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND