Ga naar hoofdinhoud

Niet-dringende afspraken in onze polikliniek geannuleerd

Alle ziekenhuizen in ons land schorten niet-dringende consultaties, onderzoeken en ingrepen op voor onbepaalde duur.

16-03-20

Afbeelding 1/1

Die maatregel moet de druk op onze ziekenhuizen verlichten. Zo behouden ze te allen tijde de capaciteit om patiënten besmet met het coronavirus COVID-19 de best mogelijke zorg toe te dienen, ook als zich een sterke toename in het aantal besmettingen voordoet.

Alle algemene, universitaire en revalidatieziekenhuizen in ons land zullen niet-dringende consultaties, onderzoeken en ingrepen uitstellen. Van zodra dat mogelijk is, zullen ze een inhaalbeweging maken voor die niet-dringende afspraken. De situatie wordt continu gemonitord. Ook het ITG draagt bij aan de opvolging van COVID-19-patiënten in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Wat betekent dit voor uw afspraak?

Ook het ITG annuleert alle niet-dringende afspraken tot nader bericht. U wordt in dat geval hiervoor persoonlijk gecontacteerd door ons Medisch Secretariaat. Indien u niet gecontacteerd werd, kunt u nog steeds naar het ITG komen, uitgezonderd indien u COVID-19 klachten hebt.

Indien u een dringend medisch probleem hebt, kunt u tijdens de werkuren (van 9 tot 17 uur) contact opnemen met medsec@itg.be (03 247 66 66).

Ziekenhuisnoodplanning

De maatregelen maken deel uit van de actieve fase van de ziekenhuisnoodplanning waarin ons land is gegaan. Daartoe besliste de beheerscel van het Nationaal Crisiscentrum.

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND