Ga naar hoofdinhoud

Operationele onderzoekscursus over verwaarloosde tropische ziekten in Ethiopië

Deadline voor registratie: 3 januari 2020 om middernacht

18-11-19

Afbeelding 1/1 : Leishmania Research and Treatment Center, Gondar, Ethiopia

De tweede cyclus van Structured Operational Research and Training Initiative (SORT IT) on Neglected Tropical Diseases (including Snake bite) ) zal op 9 maart 2020 van start gaan in het Ethiopisch Instituut voor Volksgezondheid in Addis.

Deze cursus is bedoeld voor deelnemers met onderzoeksprojecten rond verwaarloosde tropische ziekten, waaronder slangenbeet, in Ethiopië.

Het doel van deze cursus is:

  • Het ontwikkelen van praktische vaardigheden voor het uitvoeren van operationeel onderzoek.
  • Publiceren van de bevindingen.
  • Bevorderen van beleids- en praktijkverandering.

De doelgroep is:

  • Stads-, provinciaal en landelijk personeel van het Ministerie van Volksgezondheid.
  • Alle lokale gezondheidsdiensten in de stad.
  • Niet-gouvernementele partnerorganisaties (ngo's) die met het Ministerie van Volksgezondheid samenwerken bij de uitvoering van gezondheidsinterventies voor de bestrijding van verwaarloosde tropische ziekten.

In totaal zullen acht kandidaten worden geselecteerd en een beurs krijgen, inclusief reis-, verblijf- en verblijfskosten.

Deadline om te registreren: 3 januari 2020 om middernacht (Brusselse tijd). Kandidaten worden in de tweede helft van januari 2020 op de hoogte gebracht.

Deze reeks cursussen wordt uitgevoerd onder het Special Programme for Research and Training in Tropical Diseases (TDR) van de Wereldgezondheidsorganisatie. De Ethiopische editie wordt geleid door het ITG Antwerpen, het Ethiopisch Instituut voor Volksgezondheid, de Universiteit van Gondar, TDR en wordt uitgevoerd in samenwerking met SORT IT-partners.

Meer informatie

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND