Ga naar hoofdinhoud

'Parasietenvraagstuk van de Maand' door Idzi Potters

Laboratoriumtechnoloog Idzi Potters deelt zijn parasietenvraagstukken met pathologe en microbiologe Bobbi Pritt op haar blog 'Parasite wonders'.

10-01-18

Afbeelding 1/2

Bobbi Pritt is een Amerikaanse pathologe en microbiologe met een bijzondere fascinatie voor parasieten. Ze begon een boeiende samenwerking met ITG-laboratoriumtechnoloog Idzi Potters voor haar blog ‘Parasite wonders’. Elke eerste maandag van de maand publiceert ze één van de verbazingwekkende foto's en/of video's van het ITG op haar drukbezochte blog en sociale mediakanalen. Haar volgers moeten het gepresenteerde vraagstuk oplossen.

ITG-laboratoriumtechnoloog Idzi Potters werkt al twintig jaar voor het ITG. Hij brengt zijn dagen door met de diagnose van parasitaire aandoeningen in het Centraal Laboratorium voor Klinische Biologie. Daarnaast geeft hij practicumlessen in het laboratorium. Hij kwam in contact met Richard Bradbury, teamleider van het Parasitology Reference Diagnostic Laboratory van het Amerikaanse Center for Disease Control. De twee parasietenliefhebbers wisselden foto's en video's van interessante parasietenvraagstukken uit die ze doorheen hun carrière tegenkwamen. Bradbury toonde een paar video's aan Bobbi Pritt, en toen ging de bal aan het rollen. Elke week plaatst Bobbi een nieuw parasietenvraagstuk op haar blog ‘Parasite wonders’. Haar volgelingen moeten het vraagstuk dan beantwoorden. Elke eerste maandag van de maand toont ze materiaal van het ITG. 

"We bezitten een unieke collectie beelden en video's van parasieten. Deze blog is een fantastische manier om deze beelden te tonen aan een groter publiek. Het zorgt voor welverdiende internationale erkenning," zegt Idzi. 

Meer informatie 

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND