Ga naar hoofdinhoud

Wat is de impact van de pandemie op ons bord?

Help de impact te bepalen van de COVID-19-pandemie op de voedingskeuze bij volwassenen in België en Kroatië.

08-07-21

Afbeelding 1/1

Wat is de impact van de COVID-19-pandemie op de determinanten van voedingskeuzes bij volwassenen? Onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen zoeken het uit en hebben daarbij jouw hulp nodig! De studie is in samenwerking met het Centrum voor Toegepaste Bio-antropologie van het Instituut voor Antropologisch Onderzoek in Zagreb en het Psychiatrisch Ziekenhuis in Ugljan, Kroatië.

Het doel van het onderzoek is om voedingsgewoonten voor en tijdens de pandemie te vergelijken. Het invullen van de anonieme vragenlijst duurt een kwartier en zet je aan om na te denken over welke factoren jouw voedingskeuze beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de prijs en de geur van voeding, het aantal calorieën, je stressniveau en de impact op het milieu. Deze bewustwording kan bovendien een eerste stap zijn richting een gezonder voedingspatroon.

Het onderzoek maakt deel uit van het internationaal samenwerkingsproject “De impact van de COVID-19-pandemie op determinanten van voedingskeuze bij volwassenen uit Kroatië en België (CFC CRO-BE)”. Jouw deelname helpt de onderzoekers om beter te begrijpen wat de houding ten opzichte van voeding is voor en tijdens de pandemie.

Wil je de vragenlijst invullen? Dat kan via deze link.

Help ons om voor eind september zo veel mogelijk respondenten te verzamelen en deel de vragenlijst met collega’s, vrienden en familie.

Voor meer informatie kan je terecht bij Dr. José Luis Peñalvo, hoofd van de Dienst Niet-overdraagbare Ziekten.

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND